Accions Candidatura Andorra 2029

Una candidatura amb l'empremta de tots

La candidatura als Campionats del Món d'esquí alpí Andorra 2029 és un projecte de país en el qual s’anima la població a “deixar la seva empremta”. Un dels objectius de l'organització andorrana és donar a conèixer aquest projecte el màxim possible i que la ciutadania se senti part activa d'aquest procés.
 

El proper 4 de juny de 2024, el Principat d'Andorra i la resta de candidats, Val Gardena (Itàlia) i Narvik (Noruega), que opten a organitzar els mundials del 2029, coneixeran el resultat de la seu guanyadora. En aquest període de candidatura, l'oficina tècnica andorrana està duent a terme una sèrie d’accions d'àmbit nacional per generar notorietat, crear sinergies i vincular altres sectors més enllà de l'esport.
 

Aquestes són algunes de les accions que s'han emprès fins ara:

Acció d'inclusió amb infants

Les pistes d’esquí del sector El Tarter de Grandvalira van acollir el passat 25 de març una jornada accessible d’activitats a la neu destinada a infants que pateixen algun tipus de diversitat funcional. La jornada ha estat organitzada des de la candidatura als Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2029 amb línia amb els valors que promou el projecte d’aconseguir fer accessible l’esdeveniment. Un total de 7 infants acompanyats per les seves educadores, van poder gaudir d’aquesta jornada.

MenjAND Solidari

El dia 27 de març de 2024, just abans de Pasqua, va tenir lloc el segon MenjAND Solidari, amb el lliurament de 230 menús a Càritas Andorra. Aquesta acció social, que té un benefici real i tangible, té com a objectiu limitar el malbaratament dels aliments a l’estació de Grandvalira i establir un circuit solidari de gastronomia social.

Snow Club Gourmet

7 restaurants amb estrella Michelin, protagonistes de l’última jornada de la temporada de l’Snow Club Gourmet de Grandvalira el passat 23 de març. La cita celebrada a l’emblemàtic restaurant L’Abarset ha posat l’accent en la candidatura dels Campionats del Món Andorra 2029. En la conceptualització de l’acció es va tenir en compte la tria de restaurants amb caràcter únic que estan començant a deixar empremta en el panorama gastronòmic actual.

 

Copa del Món femenina Soldeu 2024 i finals 2023

Els dies 10 i 11 de febrer de 2024, la pista Avet de Soldeu va brillar amb tota la seva esplendor, acollint de manera molt satisfactòria dues proves del circuit femení de la Copa del Món d’esquí alpí: l’eslàlom i l’eslàlom gegant. El públic assistent i l’equip de voluntaris van ser una gran mostra de l’èxit organitzatiu de l’equip de l’estació i de la implicació de tot un país. Va ser una oportunitat excel·lent per demostrar al món la preparació, la capacitat i la idoneïtat de poder dur a terme uns mundials en aquesta nova regió. Anteriorment, al març de 2023, Andorra va ser per segona vegada organitzadora de les finals de la Copa del Món, on ja es va anunciar la candidatura d'Andorra pel 2029. 

Acció Artistes Andorrans

Tres artistes muralistes residents a Andorra han representat amb el seu estil únic els valors de la candidatura d’Andorra 2029 en gran format. L’acció, que divulga els valors d’aquest projecte nacional, connecta l’esport amb la cultura d’una manera didàctica, amb un estil urbà, per tal de captar l’atenció dels més joves

World Snow Day

Es tracta d’una acció que es duu a terme arreu del món durant el mes de gener. A través de diferents accions vinculades al Dia Mundial de la Neu, duem a terme activitats educatives. Els nens d'Andorra són un dels pilars del nostre projecte. Volem acostar les nostres muntanyes a tothom, per això la candidatura Andorra 2029 treballa intensament perquè l'esquí i els esdeveniments esportius siguin accessibles. En aquesta acció, es conviden associacions andorranes d’infants amb diferents tipus de discapacitat a gaudir d’un dia a la neu i demostrar com l’estació està avançant de manera satisfactòria per donar cabuda a tots els públics.

Baixada de Llumetes

La tradicional baixada de llumetes té lloc al sector de Soldeu a inicis d’any, per donar la benvinguda a l’any nou. Aquesta acció la protagonitzen els infants de diferents clubs d’esquí d’arreu del Principat en una trobada que posa en valor el que representa l’esquí i aquest projecte entre els més petits. Una mostra d’unió i sentiment comú de les noves generacions per deixar empremta en aquest gran projecte de país que es pot fer realitat el 2029.  

Premis SIGNEMA

L'empresa Andorra Parlapp, a través d'una subvenció cultural del govern andorrà, va impulsar el 2023 els premis SIGNEMA, en el marc del 1er Festival Internacional de Cinema en Llengua de Signes d'Andorra. El festival es va celebrar els dies 9 i 10 de setembre de 2023 amb el suport de diverses institucions del país, com el Comú d’Ordino, Andorra la Vella, Andorra Turisme i l’ambaixada espanyola, i el patrocini de la Candidatura 2029 de Grandvalira per acollir els Campionats del Món d'Esquí, entre d'altres. 

Gràcies als seus QR inclusius, Parlapp (organitzadors dels premis SIGNEMA) dona accés a informació cultural i turística en àudio i en llengua de signes en diferents idiomes, les 24 hores del dia, tots els dies de l'any i de manera gratuïta. Els seus serveis són presents a tot Andorra, en una clara aposta del Govern per l'accessibilitat universal.
 

Andorra Taste

La Candidatura va participar de manera activa en la primera cimera protagonitzada pels millors xefs del món, celebrada el mes de setembre de 2023 a Andorra. En el marc d’aquestes jornades gastronòmiques, es van organitzar diferents taules rodones amb cuiners condecorats amb estrelles Michelin, en les quals es va poder exposar el model evolutiu i d’èxit de la gastronomia d’estació i la seva rellevància dins del Dossier de Candidatura d’Andorra 2029.  

Avui, som candidats. Ara més que mai, junts, anirem més enllà.

 

 

Foto World Snow Day
WC 2024
Signema
Snow Club Gourmet