PISTA ÀLIGA

Primera pista de Descens de Copa del Món dels Pirineus

A l’estadi de competició de l’Àliga, al sector El Tarter de Grandvalira, es disputen les disciplines de velocitat Descens i Super-G. Ha estat l’epicentre esportiu de la Copa del Món del 2016 i també l’escenari, juntament amb la pista Avet, de les Finals de la Copa del Món del 2019 i 2023.

L’any 2016, aquesta pista va debutar a la Copa del Món, fet que va situar el domini esquiable de Grandvalira dins del selecte club de les millors estacions del món. Federica Brignone (ITA), en modalitat de Super-G, i Marie-Michèle Gagnon (CAN), en Combinada Alpina, es van endur el primer lloc en aquest debut de l’Àliga.

El 2016 va ser possible gràcies a un equip humà de 100 membres de l’staff i 300 voluntaris que van donar el millor de sí per a assolir un resultat excel·lent. Més de 10.000 espectadors arreu del món van poder gaudir d’un espectable retransmès en directe a més de 15 països, i en diferit a més de 35.

De la mateixa manera que l’Avet, la pista Àliga va ser l’escenari novament el març 2023 d’unes Finals de Copa del Món on, després de l’èxit assolit en la primera edició del 2019, l’organització va poder superar els bons resultats obtinguts en aquella ocasió. 

Al llarg dels darrers anys, a l’Àliga, al sector El Tarter, s’han anat fent treballs de condicionament tant per a garantir la seguretat dels esquiadors com per a oferir la màxima espectacularitat, superant velocitats en competició de 130 km/h. La pista, amb un recorregut total de prop de 2,8 km, té la base al poble d’El Tarter, de manera que els aficionats es poden apropar caminant fins a la meta per a gaudir de la competició.

L'Àliga espera ja impacient poder convertir-se en un dels escenaris dels primers Campionats del Món d'esquí alpí a Andorra el proper 2029.

Somiar en gran ens fa grans com a país!

 

PISTA ÀLIGA EL TARTER PISTA ÀLIGA EL TARTER PISTA ÀLIGA EL TARTER PISTA ÀLIGA EL TARTER
ALIGA 01_H
ALIGA 02_H
@agence ZOOM
ALIGA 03_v
ALIGA 05_H
ALIGA 06_H
@agence ZOOM
ALIGA 07_H
ALIGA 08_H
ALIGA 09_H
ALIGA 10_V
ESCULTURA ALIGA