PISTA AVET

Una pista que és llegenda

La pista Avet, al sector Soldeu de Grandvalira, ha estat escenari en els darrers anys de les Copes del Món d'esquí alpí celebrades el 2012, el 2016 i el 2024 i les Finals de la Copa del Món del 2019 i 2023, fet que l’ha convertit a dia d'avui en una icona nacional. L’estadi de la competició acull les disciplines d’eslàlom i eslàlom gegant, i el seu traçat clàssic va ser homologat per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) l’octubre del 2007.

Les corredores Marlies Schild (AUT) i Tessa Worley (FRA) passaran a la història com a primeres guanyadores d’una prova de Copa del Món a Andorra el 2012 en la modalitat d’eslàlom i eslàlom gegant, respectivament. Aquell any, prop de 14.000 persones van vibrar d’emoció i van poder gaudir d'un espectacle mai vist fins al moment al Principat.

El 2019 va suposar un repte sense precedents que va concloure amb un èxit esportiu i mediàtic per al Principat. Aquest reconeixement va ser un aval per a apostar per unes noves Finals de la Copa del Món que es van celebrar el març de 2023.

Les Finals de la Copa del Món del 2019 van obtenir un ressò mediàtic de 17,2 milions d’euros als mitjans de comunicació internacionals, amb 35 milions de teleespectadors en directe, unes xifres superiors a les de seus clàssiques com Kitzbühel (AUT) o Wengen (SUI). Un total de 38 canals de televisió de 23 països van emetre les proves en directe. Aquestes i d’altres xifres han valgut per a guanyar el respecte d’Andorra dins del club de les estacions més prestigioses del món.

La pista Avet és actualment una pista connectada més que mai amb el poble de Soldeu, gràcies a la construcció d'una plataforma esquiable de 14.000 m2 de superfície inaugurada la temporada d’hivern 2018-2019, que a més d’ampliar la zona de frenada de la pista, ha permès dotar la zona d'arribada de tots aquells elements necessaris per a acollir les proves tècniques de la Copa del Món amb les màximes garanties.

D’altra banda, el sector de Soldeu, gràcies a aquesta nova zona d’arribada, ha pogut ampliar la seva capacitat d'aparcament amb 450 noves places, fet que ha convertit Soldeu en un peu de pistes de primer nivell.

La pista més emblemàtica d’ Andorra espera ja impacient poder convertir-se en un dels escenaris dels primers Campionats del Món d'esquí alpí el 2029.

Somiar en gran ens fa grans com a país!

 

PISTA AVET SOLDEU PISTA AVET SOLDEU PISTA AVET SOLDEU PISTA AVET SOLDEU
AVET SLOPE HISTORIC PICTURE
@soldeueltarter
AVET COURSE 01
ESCULTURA AVET
PISTA AVET ESCUTURA AWSC2027
AVET COURSE 02
AVET COURSE 03
AVET_09_SHIFFRIN CRISTAL GLOBE OVERALL
AVET COURSE_05
AVET_10_ODERMATT CRISTAL GLOBE OVERALL
AVET_04
AVET_08
AVET_07