PISTA AVET

Una pista que és llegenda

La pista Avet, al sector Soldeu de Grandvalira, ha estat escenari en els darrers anys de les Copes del Món d'esquí alpí celebrades el 2012 i el 2016 i les Finals de la Copa del Món del 2019, fet que l’ha convertit a dia d'avui en una icona nacional. L’estadi de la competició acull les disciplines d’eslàlom i eslàlom gegant, i el seu traçat clàssic va ser homologat per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) l’octubre del 2007.

Les corredores Marlies Schild (AUT) i Tessa Worley (FRA) passaran a la història com a primeres guanyadores d’una prova de Copa del Món a Andorra el 2012 en la modalitat d’eslàlom i eslàlom gegant, respectivament. Aquell any, prop de 14.000 persones van vibrar d’emoció i van poder gaudir d'un espectacle mai vist fins al moment al Principat.

El 2019 va suposar un repte sense precedents que va concloure amb un èxit esportiu i mediàtic per al Principat. Aquest reconeixement va ser un aval per a apostar per unes noves Finals de la Copa del Món, les ja fixades en el calendari del 2023 del gran circ blanc.

Les Finals de la Copa del Món del 2019 van obtenir un ressò mediàtic de 17,2 milions d’euros als mitjans de comunicació internacionals, amb 35 milions de teleespectadors en directe, unes xifres superiors a les de seus clàssiques com Kitzbühel (AUT) o Wengen (SUI). Un total de 38 canals de televisió de 23 països van emetre les proves en directe. Aquestes i d’altres xifres han valgut per a guanyar el respecte d’Andorra dins del club de les estacions més prestigioses del món.

La pista Avet és actualment una pista connectada més que mai amb el poble de Soldeu, gràcies a la construcció d'una plataforma esquiable de 14.000 m2 de superfície inaugurada la temporada d’hivern 2018-2019, que a més d’ampliar la zona de frenada de la pista, ha permès dotar la zona d'arribada de tots aquells elements necessaris per a acollir les proves tècniques de la Copa del Món amb les màximes garanties.

D’altra banda, el sector de Soldeu, gràcies a aquesta nova zona d’arribada, ha pogut ampliar la seva capacitat d'aparcament amb 450 noves places, fet que ha convertit Soldeu en un peu de pistes de primer nivell.

La pista més emblemàtica d’ Andorra espera ja impacient poder convertir-se en un dels escenaris dels primers Campionats del Món d'esquí alpí el 2029.

Somiar en gran ens fa grans com a país!

 

PISTA AVET SOLDEU PISTA AVET SOLDEU PISTA AVET SOLDEU PISTA AVET SOLDEU
"THE WALL" AVET COURSE
ESCULTURA AVET
PISTA AVET ESCUTURA AWSC2027
SL ECF22 PISTA AVET
GS ECF2020
WCF19 OVERALL WINNERS CRISTALL GLOBES
WCF19 AVET COURSE PUBLIC
AVET SLOPE HISTORIC PICTURE
@soldeueltarter
WCF19_AVET COURSE_SG LADIES PODIUM