UN PAÍS A PEU DE PISTES

Un país d' acollida

El Principat d’Andorra forma part de la llista de petits estats europeus, entre els que també figuren San Marino, Mònaco o Liechtensten. Amb una extensió total de 468 km2, en un enclavament únic al cor dels Pirineus, compta amb un 1,5% de la superfície total urbanitzada, on habiten prop de 78.000 persones.

Els primers documents que esmenten Andorra daten de l’any 843. L’any 1991 s’arribà a un acord comercial amb la Comunitat Econòmica Europea, i fins l’any 1993 no es va aprovar per referèndum la Constitució del Principat i l’adhesió a l’ONU.

El Principat es regeix per un règim polític de Coprincipat parlamentari. En l’actualitat, el copríncep episcopal és el Bisbe d’Urgell, l’Excel·lentíssim Monsenyor Joan Enric Vives i Sicília, i el copríncep francès és el president de la República Francesa, en aquest cas, l’Excel·lentíssim Senyor Emmanuel Macron. L’òrgan executiu que regeix el país, el Govern, està encapçalat al seu torn per la figura del Cap de Govern. Aquest càrrec és escollit pel Consell General i nomenat pels coprínceps, i es renova cada quatre anys. El país es divideix administrativament en set regions anomenades parròquies, cadascuna d’elles representada per una administració local, el Comú.

Andorra compta amb una altitud mitjana de 1.996 m sobre el nivell del mar, amb el pic de Comapedrosa com el punt més elevat del Principat, a 2.942 m, i el punt més baix és a 840 m per sobre del nivell del mar.

Aquest petit estat és en l’actualitat un referent quant a dinamisme socioeconòmic per l’estabilitat del seu sistema polític i institucional. El turisme i el comerç representen les activitats principals de l’economia andorrana. Amb prop de 8 milions de visitants anuals provinents de diferents mercats, és un país obert al món.

En temporada d’hivern, els camps de neu són l’atractiu principal del país, amb més de 300 km de pistes i multitud de serveis que completen una oferta exclusiva per als visitants d’arreu del món que se senten atrets per les muntanyes del Principat. Amb més de 2,4 milions de dies d’esquí venuts, els camps de neu han posicionat els darrers anys el país com a referent internacional en el món de l’esquí en les diverses competicions del més alt nivell.

Andorra, tot un país a peu de pistes.

 

No t'ho perdis. Consulta l'agenda d'esdeveniments d'Andorra. 

ANDORRA ANDORRA ANDORRA ANDORRA
LANDSCAPE GONDOLA AUTUM
ANDORRA LA VELLA & ESCALDES ENGORDANY OVERVIEW
Andorra Turisme
ANDORRA SHOPPING
Andorra Turisme
VALL D'INCLES LANDSCAPE (CANILLO)
Comú de Canillo
ANDORRA LA VELLA_PLAÇA DE LA ROTONDA
Andorra Turisme
ANDORRA'S MOUNTAINS
CALDEA ANDORRA
Andorra Turisme
ZIPLINE MON(T) MAGIC GRANDVALIRA CANILLO
Grandvalira
ROC DEL QUER VIEWPOINT (CANILLO)
Comú de Canillo
ANDORRA CATTLE
Natàlia Montané