EL NOSTRE COMPROMÍS

El desenvolupament sostenible com a base de la candidatura

Desenvolupament Sostenible Desenvolupament Sostenible Desenvolupament Sostenible Desenvolupament Sostenible

ANDORRA

Un país compromès amb l'equilibri  

 

Andorra és un país enclavat en els Pirineus, un entorn natural únic i amb un gran valor. És per això que el progrés d'Andorra no es pot entendre sense la interacció dels seus habitants amb la natura que els envolta. 

 

Amb l'objectiu de tenir cura d'aquest entorn privilegiat que és casa nostra, Andorra vol esdevenir una Reserva de la Biosfera de la Unesco i així refermar l'equilibri entre sostenibilitat i desenvolupament econòmic i social que caracteritza el Principat.

 

A part d'aquesta iniciativa, el país està fent passos endavant en matèria de sostenibilitat i medi ambient com el desenvolupament de la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (LITECC).

GRANDVALIRA

El resort d'esquí més gran del sud d'Europa, referent en sostenibilitat

 

Grandvalira té com a prioritat vetllar per la preservació del seu valor més preuat: l'entorn natural en què es troba. El compromís per dur a terme accions de conservació del medi ambient porta l'estació a minimitzar l'impacte paisatgístic en totes les actuacions que es duguin a terme al domini. L’objectiu principal és treballar sempre sota criteris de màxim respecte per la natura. Els diferents equips apliquen directrius estratègiques per garantir la sostenibilitat, a més d'incentivar els visitants perquè actuïn també de manera responsable amb l'entorn natural que els envolta.

 

Algunes de les accions que du a terme l'estació són:

  • Gestió controlada de l'aigua per evitar-ne el malbaratament
  • Neteja general organitzada anualment per netejar totes les pistes i línies de telecadira
  • Gestió de residus i seguiment del seu tractament

 

Totes aquestes accions es duen a terme per salvaguardar els recursos de l'estació i es gestionen d'acord amb la norma UNE-EN ISO 14001.

AWSC ANDORRA 2029

Més que un esdeveniment, més que un esport

 

Els AWSC Andorra 2029 representen una oportunitat per afavorir la generació d’un canvi en un país i una regió fortament lligats a l'esquí alpí a partir del compromís de l’organització i els seus col·laboradors.

 

Tanmateix, la contribució dels AWSC Andorra 2029 va més enllà del compromís mediambiental i planteja un objectiu molt més ampli: el desenvolupament sostenible tal com queda recollit a l'Agenda de l'ONU 2030, que inclou la societat, el medi ambient i l’economia.

 

La candidatura AWSC Andorra 2029 recull un Pla de desenvolupament sostenible ampli i detallat que vol crear un llegat per al país i la regió dels Pirineus. Aquest pla també marcarà un precedent en l'organització de competicions d'esquí alpí del més alt nivell, contribuint al progrés de l'esport.