LES DISCIPLINES

Velocitat, tècnica,... ESPECTACLE !

Durant els Campionats del Món d’esquí alpí, els millors esquiadors i esquiadores de més de 70 països es reuneixen per a oferir un espectacle emocionant en les set disciplines: descens, supergegant, eslàlom gegant, eslàlom, combinada alpina, paral·lel i paral·lel per equips. 13 curses apassionants per a assolir el podi. 

Aquestes són les disciplines:

DH- DESCENS

El descens és la disciplina de velocitat dins del món de l’esquí alpí. Els atletes assoleixen velocitats de més de 130 km/h en competició, i el control, la tècnica i la concentració són vitals al llarg del recorregut.

La pista Àliga del sector El Tarter de Grandvalira reuneix: desnivell, diagonal amb contrapendent, salts, revolts, zona de lliscament, amplada, etc. La sortida està situada a 2.476 m, i per endavant hi ha un descens de prop de 3 km, amb trams ja mítics, com el "Salt del Túnel", el Peralt “e”, “Il Curvone” o el darrer salt, anomenat "Salt del Tonet". El 2016 l’Àliga va acollir el primer descens en Copa del Món d’Esquí alpí als Pirineus, i el 2019 i 2023 s’hi van celebrar les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí.

SG - SUPERGEGANT

El Supergegant és una disciplina de velocitat, però amb una gran exigència tècnica, una combinació perfecta perquè els corredors ofereixin un gran espectacle ple d’emoció.

La pista Àliga, per les seves característiques, té tots els ingredients per a convertir-se en una pista de referència al calendari en aquesta disciplina. En un únic descens, combinant el pas per portes i la velocitat, els atletes assoleixen descensos de més de 100 km/h.

Aquesta disciplina es disputarà a la pista Àliga, la pista on els corredors “volen” i les graderies vibren amb cada descens.

AC - COMBINADA ALPINA

La combinada alpina és un repte per als millors esquiadors, en el qual han de lluitar contra el cronòmetre per a assolir el temps més curt en una mànega de descens o supergegant i en una mànega d’eslàlom.

Dues disciplines amb requisits tècnics molt diferents, però en què els corredors més polivalents podran brillar.

L’espectacle està garantit!

GS - ESLÀLOM GEGANT

L’eslàlom gegant és una disciplina en l’esquí alpí en què el públic pot gaudir de descensos que reuneixen velocitat, trajectòries de vertigen i espectacularitat. Aquesta disciplina requereix dels corredors una condició física excel·lent, una estratègia i una precisió extrema en els seus traçats al llarg de tota la cursa, així com una fortalesa mental excepcional per a aguantar la pressió durant dues mànegues consecutives. 

La pista Avet de Soldeu és l’escenari perfecte per a poder contemplar les competicions d’eslàlom gegant en tot el seu esplendor.

SL - ESLÀLOM

Tècnica i precisió són els elements clau en la disciplina estrella de l’esquí alpí, l’eslàlom.

L’eslàlom és una disciplina amb requisits molt tècnics, en què qualsevol error de càlcul per part dels corredors pot representar quedar fora de la cursa. Els traçats requereixen descensos ràpids i una gran intensitat en tot moment.

La pista Avet va acollir el 2012 la cursa d’eslàlom, la qual fou la primera Copa del Món d’esquí alpí celebrada al Principat.

PAR - PARAL·LEL

El paral·lel, pel seu component únic en què els corredors competeixen de dos en dos per tal de passar ronda, és una disciplina que garanteix l’espectacle des del minut 0 i fa contenir la respiració als espectadors durant un matí intens en què els esquiadors treuen el seu esperit competitiu més pur.

Una pista, dos traçats idèntics, dos corredors i una lluita per a batre el rival.

Un duel vertiginós en una cursa contrarellotge per a arribar a la línia d’arribada en primer lloc.

ATE – PARAL·LEL PER EQUIPS

De la fusió de l’espectacle del paral·lel amb la competició per equips sorgeix una competició amb un ambient irrepetible en cap de les altres disciplines.

La lluita entre països es desenvolupa en un traçat rítmic i ràpid on la suma dels quatre corredors farà que cada nació passi de ronda o quedi eliminada. Aquest suspens aporta els ingredients imprescindibles per a un espectacle apassionant en una cita de gran nivell, on la individualitat es posa al servei del col·lectiu encapçalat per una bandera.