‘Snow control’ positiu de la FIS per a les pistes de les Finals de la Copa del Món, Avet i Àliga
Els traçats que rebran els millors 25 esquiadors i esquiadores del món de cada disciplina compleixen amb la granulometria i la densitat de la neu que exigeix la FIS

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha validat avui mitjançant l’’snow control’ les pistes de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2023. Els traçats de l’Avet al sector Soldeu i de l’Àliga a El Tarter compleixen amb els indicadors de granulometria i densitat de neu que precisa la FIS per un esdeveniment d’aquesta dimensió. L’ens internacional, amb un gest de confiança, ha derivat la missió de realitzar tots els test a la neu a l’organització. El director de cursa, Santi López, juntament amb el secretari general, Marc Mitjana i el cap de màquines adjunt de Grandvalira ENSISA, Robert Lindsey han estat els encarregats de realitzar el procediment. López ha explicat que les darreres tres setmanes s’ha fet un treball molt intens a les dues pistes, en especial a l’Avet, en la qual actualment les condicions per encarar les curses és excel·lent. “Tenim una molt bona base dura i la densitat mitjana de neu en aquesta pista és ara mateix d’un metre i mig”. De la seva part, les condicions a l’Àliga també son “molt bones i també fem front a les disciplines de velocitat amb optimisme”, ha afegit. L’equip tècnic ha posat en valor la feina feta pels equips de terreny (màquines i canons) en la preparació de les dues pistes.

La pista Avet es troba actualment tancada al públic a causa dels treballs específic de condicionament per a la competició, i l’Àliga es tancarà en els pròxims dies.

SNOW CONTROL
SNOW CONTROL
SNOW CONTROL