Més de 7.000 m2 d’entreteniment a la Copa del Món femenina Soldeu 2024

La Copa del Món femenina d’esquí alpí de Soldeu no és només esport. L’organització ha dissenyat un ambiciós programa d’activitats paral·leles a les competicions per sorprendre i entretenir tot tipus de públics, des del més fanàtic de l’esquí fins al més generalista. Una de les novetats d’aquest any és l’ampliació del recinte del World Cup Village, que ocuparà tota la plataforma de Soldeu durant el cap de setmana del 10 i 11 de febrer, després de l’èxit que va tenir la iniciativa durant les Finals de la Copa del Món del 2023.

L’Ski Festival, que és com s’anomena aquest vessant lúdic i festiu de l’esdeveniment, arrencarà el divendres 9 de febrer a les 18.30 h amb el sorteig públic de dorsals (Bib Draw), que es tornarà a celebrar a L’Abarset (sector El Tarter de Grandvalira). Serà el moment en què el públic, des dels més petits fins als més grans, podrà tenir les atletes més a prop, amb un espectacle ple de llum, so i emocions que servirà per sortejar els dorsals de les 15 millors corredores del món que l’endemà disputaran l’eslàlom gegant, i que comptarà, com és habitual, amb la implicació dels infants dels diferents clubs d’esquí d’Andorra.

Un World Cup Village més gran que mai
Pel que fa al World Cup Village, tant dissabte com diumenge, de 9.30 a 16 hores, el visitant podrà trobar al peu de la pista Avet un recinte de més de 7.000 m2 amb una zona d’expositors amb les millors marques d’esports de neu i de muntanya (Blizzard, Tecnica, Nordica, Head, Rossignol, Dynastar, Volkl, K2, Atomic, etc.) que organitzaran jocs i ski test gratuïts. Aquest any, a més, es comptarà amb negocis del sector de la neu que aposten decididament per la sostenibilitat, com Nomad Face (crema solar sostenible) o Rip’N’Wood (esquís de fusta), entre d’altres

El World Cup Village també oferirà activitats de lleure en forma de jocs, tallers, manualitats, tir amb arc, llançament de destral, així com un escape room infantil per al qual es requereix inscripció prèvia. Hi haurà espectacles de ball a càrrec de Líquid Dansa, sessions amb dj, espectacles d’animació, signatura d’autògrafs de les esquiadores, i una pantalla gegant per poder seguir la competició de l’Avet i també la connexió en directe amb les curses de Joan Verdú i Axel Esteve a Bansko (Bulgària).

Un dels punts neuràlgics del World Cup Village serà el Social Point, un pop-up que es convertirà en el punt de trobada dels aficionats a l’esquí que incorporarà la botiga oficial de marxandatge de l’esdeveniment; un espai amb accions de dinamització i promoció de la candidatura als Campionats del Món Andorra 2029; i un espai interactiu exclusiu de Copa del Món que integrarà diferents sortejos, una xerrada sobre alimentació i esport a càrrec de la nutricionista de la Copa del Món, Marta Pons, així com la participació de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), entre altres. 

Finalment, també hi haurà una zona gastronòmica per a tots els públics i tots els moments del dia, que inclourà un foodtruck amb productes d’Andorra i ‘’La Nomad’’, la foodratrac de Grandvalira, que oferirà xocolata calenta, caldo i vi calent. 

L’Ski Festival es completarà amb l’atractiu programa d’après-ski que oferirà l’Abarset a partir del dimecres 7 de febrer, entre les 16 i les 22 hores. Els plats forts seran el discjòquei Franky Rizardo, un dels màxims exponents de l’escena electrònica neerlandesa, que actuarà el dissabte 10 de febrer, i la Festa dels voluntaris del diumenge, que posarà el punt final a la Copa del Món Soldeu 2024. 

 

Calendari d’activitats de l’Ski Festival

7 de febrer:

  • Après-ski a L’Abarset amb Blade (de 16 a 21 hores, El Tarter)

 

8 de febrer:

  • Après-ski a L’Abarset amb Simply J (de 16 a 21 hores, El Tarter)

 

9 de febrer:

  • Sorteig públic de dorsals (18.30 hores, L’Abarset, El Tarter) i après-ski amb Lunnas i Patricia Mantovani

 

10 de febrer:

  • World Cup Village (de 9.30 a 16 hores, plataforma de Soldeu)

           - 9.30, 12.30 i 14.30 hores: animació a càrrec de Bambolea

           - 12 hores: Sessió Dj. Jaume Delis

           - 12, 13 i 14.30 hores: actuació de Líquid Dansa

           - 12.30 hores: Escape Room “Exploradors de la Natura”

  • Après-ski a L’Abarset amb Franky Rizardo i Edu_Art (de 16 a 22 hores, El Tarter)

 

11 de febrer:

  • World Cup Village (de 9.30 a 16 hores, plataforma de Soldeu)

          - 9.30, 12.30 i 14.30 hores: animació a càrrec de Bambolea

          - 12, 13 i 14.30 hores: actuació de Líquid Dansa

          - 12.30 hores: Escape Room “Exploradors de la Natura”

          - Sessió Dj. Jaume Delis

  • Festa dels voluntaris amb Les Castizos, Laeet i The Vittosky´s (L’Abarset, de 16 a 22 hores)