David Hidalgo: “Ja ens toca, complim els requisits i Andorra mereix uns Mundials”

“Ja ens toca, complim els requisits i Andorra mereix tenir uns Mundials”. És la veu, la sensació i també el desig del màxim responsable de la candidatura Andorra 2029, David Hidalgo a cinc dies de la decisió de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), que es prendrà el pròxim dia 4 de juny a la capital islandesa de Reykjavík. Optimista, però prudent, Hidalgo destaca que “s’han fet tots els deures” i que el país dels Pirineus arriba al procés de votació “trepitjant fort i amb una experiència que en l'anterior intent en la candidatura del 2027 no teniem”.

Carles Visa, gerent de la FAE, ho té clar: “Som un referent en organització, ara és el nostre moment. No ho diem nosaltres, és el retorn que hem tingut d’atletes, equips i tècnics de la FIS al llarg de la nostra trajectòria en les Copes del Món i les Copes d’Europa. Hem anat complint totes les etapes, i ara és la FIS qui s’ha de posicionar i optar per una continuïtat, o bé descentralitzar i apostar per noves destinacions”. El Principat s’enfronta a dos adversaris majúsculs: Narvik (Noruega), que com Andorra aspira per segona vegada a l’esdeveniment de més magnitud de l’esquí alpí després dels Jocs Olímpics. I Val Gardena (Itàlia), que aterra amb un projecte ambiciós que du el segell de seu clàssica de la Copa del Món.

El pròxim dimarts se celebrarà la jornada en la qual s’adjudiquen les noves seus dels Mundials de totes les disciplines. En el cas de l’esquí alpí tindrà lloc el mateix dia a la tarda. Cada candidat disposarà de 10 minuts per a l’exposició del seu projecte davant dels membres del Consell de la FIS i 5 minuts per respondre a les preguntes. Val Gardena obrirà el torn de presentacions a les 16:30 h, seguit d’Andorra a les 16:50 h, i Narvik (17:10 h). Posteriorment, els consellers es retiraran per efectuar la votació, i al voltant de les 19 h (21 h a Andorra) es farà l’anunci de la seu dels Mundials 2029. Des de l’icònic edifici Harpa Concert Hall Conference Center de Reykjavík, i en el marc del 55è Congrés anual de la FIS, estan cridats a la votació 20 membres del Consell de la FIS, 18 consellers, entre ells l’andorrà, Patrick Toussaint, i dos representants dels atletes. El sistema d’elecció és l’Olímpic.

 

El cap de Govern a Reykjavík

Un dels aspectes que més ha distingit a la candidatura en el seu procés de promoció ha estat la proposta de país que ha defensat Andorra. A diferència d’altres seus que són estacions d’esquí o regions, la del Principat és una aposta de tot un país entregat a la fita des de tots els sectors. En una mostra de màxim suport institucional i complicitat amb el projecte, el cap de Govern. Xavier Espot es desplaçarà a la capital d’Islàndia i tindrà un paper molt rellevant en la presentació davant del Consell  de la FIS. L’acompanyaran David Hidalgo i Elisabeth Pérez, CEO i directora de màrqueting de la candidatura, respectivament.

 

Focus en la capital d’Islàndia des del centre d’Andorra

L’Oficina Tècnica ha organitzat una seu al centre del país per gaudir del moment de l’elecció de l’organitzador dels Mundials 2029. El dimarts 4 de juny a partir de les 20:30h, la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany reunirà aficionats del món de l’esquí; corredors de la Federació Andorrana d’Esquí com Joan Verdú, i representants institucionals que seguiran en directe l’anunci. L’acte, obert a tots els públics, disposarà d’una gran pantalla que emetrà la retransmissió del moment de nomenament de la seu dels Mundials 2029. L’esdeveniment també comptarà amb ambientacions per a les famílies.