La candidatura dels mundials Andorra 2029 participa en una cimera protagonitzada pel millors xefs del món
El director d’hospitality del projecte i de Grandvalira - SETAP365 ha compartit ponència a l’Andorra Taste amb cuiners condecorats amb estrella Michelin

La candidatura als Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2029 ha participat a l’Andorra Taste, una cimera d’alta gastronomia que ha reunit aquesta setmana els millors xefs del món entre els quals destaquen Joan Roca (El Celler de Can Roca 3*** Michelin, Espanya); Seven Wassmer (Bad Ragaz 3***, Suïssa); Paolo Casagrande (Lasarte 3***, Espanya), Michelle Lazzarini (ex 3*** St. Hubertus, Itàlia) i Gastón Acurio (alt exponent gastronomia peruana), entre altres. Entre cuiners triestrellats i empresaris referents del món de la cuina, ha comparegut Àlex Orúe, director d’hospitality i corporate business de Grandvalira – SETAP365 i d’Andorra 2029, que ha exposat el model evolutiu i d’èxit de la gastronomia a l’estació d’esquí, així com ha subratllat alguns dels punts clau dibuixats en el projecte que aspira als mundials. I és que, la restauració serà un dels pilars experiencials que jugarà un paper fonamental en la cita esportiva en cas que se celebri al país dels Pirineus.

Algunes de les propostes de la candidatura vinculades a la gastronomia son:

  • Un programa nutricional i experiencial exclusiu per a corredors i equips dirigit per professionals especialitzats en nutrició esportiva.
  • Un centre d’alt rendiment que cobrirà les necessitats de preparació i biotecnologia que monitoritzi el corredor a partir de la seva hidratació i com compensar aquesta en cas de mancança.
  • ‘Comfort Food’ per tal que tots els membres l’staff i els voluntaris se sentin com a casa.
  • Esdeveniments gastronòmics i experiències úniques a partir de plans d’entreteniment personalitzats segons el tipus de visitant.

 

Tota una sèrie d’aspectes amb un denominador comú l’aposta pel producte de primera qualitat i la proximitat. Una estrategia que se suma a un model que cerca constantment la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’entreteniment.

El dossier s’ha treballat en detall amb un anàlisi exhaustiu, i l’oficina tècnica de la candidatura Andorra 2029 preveu més de 50.000 consums en alimentació durant els 15 dies de l’esdeveniment.

 

Andorra 2029 amb la promoció de la gastronomia d’alta muntanya

La candidatura és un dels patrocinadors que col·labora en la nova edició de l’Andorra Taste. En la jornada d’ahir, Orúe va compartir taula rodona amb Nandu Jubany, xef amb una estrella Michelin (Can Jubany) i conegut empresari emprenedor, i Fernando Gallardo, president d’Eurofintech / Alianza Hotelera i crític d’hotels. A la cimera també hi han participat xefs i productors de referència del país.

 

El dossier se sotmet a examen

El projecte global de la candidatura Andorra 2029 es presentarà davant del Comitè d’Inspecció de la Federació Internacional d’Esquí durant la reunió anual de tardor que tindrà lloc a Zuric del 26 al 30 de setembre. Un equip de les diferents àrees tècniques de la FIS analitzarà i valorarà els arguments de les tres candidatures als mundials 2029 on, a més de l’andorrana, també opten Narvik (Noruega) i Val Gardena (Itàlia).