Objectiu: Andorra 2029
El país dels Pirineus tornarà a presentar candidatura als Campionats del Món d’esquí alpí i competirà contra Narvik (NOR) i Val Gardena (ITA)
 
Andorra s’incorpora al Consell de la FIS amb la figura de l’exolímpic i actual vicepresident de la FAE, Patrick Toussaint

 

Andorra la Vella, dimecres 26 de maig de 2022.

24 hores després de l’anunci de la FIS de la seu dels Campionats del Món d’esquí alpí 2027 atorgats a Crans Montana (Suïssa), l’Oficina Tècnica d’Andorra 2027 ja fixa el rumb a la següent oportunitat amb una ferma voluntat: Rebre els mundials el 2029. La pugna per fer-se amb l’esdeveniment més emblemàtic de l’esquí alpí torna a ser, per ara, contra Narvik (NOR) que repetirà candidatura, i Val Gardena, segons va anunciar el mes d’abril passat l’estació italiana. El fet de competir amb aquestes grans potències mundials referents de l’esquí ja és tot un repte, que encara dona més prestigi a Andorra en el panorama de l’esquí internacional.

 

Aquest vespre, el Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha acollit un acte de balanç que ha comptat amb les intervencions de Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports; Francesc Camp, cònsol major de Canillo; David Hidalgo, director general de la candidatura Andorra 2027, i Toni Crespo, vocal de la FAE.

 

Del procés de candidatura, Justo Ruiz ha assenyalat que “aspirar per primera vegada era un pas necessari que haviem de fer. I conscients d'això és una derrota que no ens decep, era necessari serhi, batallar per aconseguir-ho entre aquests grans noms de l'esquí i demostrar el nostre potencial”. Al seu torn, Francesc Camp ha posat en relleu tota la feina de l’equip i ha afirmat que el treball fet “ens deixa una base molt solvent i ara ens consideren rivals a tenir en compte perquè han vist la nostra capacitat”.

 

David Hidalgo, en la mateixa línia, ha assegurat que ‘’de tot s’aprèn, i fer aquest pas era necessari, calia cremar aquesta etapa, i té molt mèrit perquè els rivals eren molt importants”. I ha afegit: “Després de 3 anys de molta implicació de tothom, hem aconseguit explicar-ho bé i fer un projecte sòlid i cohesionat, però ara no era el seu moment".

 

Del projecte Andorra 2027, alguns trets diferenciadors respecte els seus rivals han estat presentar una candidatura de país, essent un tret que la distingeix de les estacions que tradicionalment han estat seu d’uns mundials, i la incorporació del concepte sportainment amb la combinació de l’espectacle esportiu i l’entreteniment fora de les curses.

 

També s’ha destacat el fet de ser una seu compacta, ja que els escenaris de competició, l’allotjament i els serveis complementaris es troben en un radi màxim de 2,5km.

 

Andorra, nou membre del Consell de la FIS

El Congrés anual de la FIS ha celebrat avui la seva darrera jornada que ha estat marcada per l’elecció dels nous membres del Consell de l’entitat, en el qual s’incorpora Patrick Toussaint, exolímpic i vicepresident de la FAE. El procés d’elecció ha tingut lloc aquest matí a Milà.

 

És la primera vegada a la història que un andorrà ocupa aquesta posició dins de la Federació Internacional. Aquesta distinció dóna dret a vot a Andorra en les decisions més importants entre les quals hi figura la votació de les seus als Campionats del Món de les diferents disciplines. En aquest sentit, Toni Crespo, en representació de la FAE ha afirmat en relació a les votacions que “malauradament es barregen altres motius, però que hagi entrat el Patrick ja és molt, perquè ell ens ajudarà a controlar aspectes que fins ara no hi teniem accés i es quedaven fora”.

 

5a posició per a l’esquí escolar

El projecte d'Esquí Escolar d'Andorra ha resultat en 5a posició en els premis dels SnowKidz Award, entre els 9 competidors que optaven al premi. El Principat, a través de la Federació Andorrana d'Esquí i de la candidatura dels Campionats del Món d'esquí alpí Andorra 2027, ha competit amb vuit propostes més.

 

Els guanyadors dels premis FIS SnowKidz Award són els projectes Everyone on Snow (SUE), en primer lloc, i Snow Moves! (FIN) i Shred Kids (GER).

 

 

RDP BALANÇ 2027 (3)
RDP BALANÇ 2027 (4)
RDP BALANÇ 2027 (2)