L’èxit esportiu i mediàtic de les Finals del 2019 avalen l’aposta per la candidatura d’unes noves Finals de la Copa del Món el 2023 a Grandvalira
L’estació obté un ressò mediàtic de 17,2 milions d’euros als mitjans de comunicació internacionals

L’esdeveniment, celebrat als sectors de Soldeu El Tarter, va enregistrar 35 milions de teleespectadors en directe, unes xifres superiors a les de seus clàssiques com Kitzbühel (AUT) o Wengen (SUI)

Un total de 38 canals de televisió de 23 països van emetre les proves en directe

Andorra la Vella, 4 de juny del 2019. Una de les finals més ben organitzades de la història. Són paraules de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que es van tornar a deixar escoltar en la darrera FIS Calendar Conference, celebrada a Dubrovnik la setmana passada. L’èxit esportiu i mediàtic “és un estímul per a continuar endavant i volar més alt”, ha afirmat aquest matí en la presentació dels resultats de retorn mediàtic el cònsol major de Canillo i president del Comitè Organitzador, Josep Mandicó. Fent al·lusió a aquestes paraules, el vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Patrick Touissant, ha anunciat que la FAE i Grandvalira aposten per la candidatura d’unes noves Finals de la Copa del Món d’esquí alpí el 2023.

L’estació va obtenir un ressò mediàtic als mitjans de 17,2 milions d’euros, tot i que “són xifres només d’alguns països, com Andorra, Espanya, França, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia, Noruega i Suècia. Així ho ha especificat Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador de les Finals del 2019, qui ha afegit que “hi ha un abans i un després en el món de l’esquí després d’aquest esdeveniment. Hi ha un sentiment unànime de respecte i reconeixement cap a Andorra”.

Un altre dels indicadors més esperats eren les xifres d’audiència de la retransmissió televisiva produïda per Infront. Les imatges d’Andorra i dels Pirineus es van emetre en un total de 23 països des de 38 canals de televisió, que en oferir les proves van aconseguir una audiència de 35 milions de teleespectadors en directe. Les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 han estat l’esdeveniment del circuit de Copa del Món que ha registrat millors xifres d’audiència en televisió aquesta temporada, per sobre de seus tradicionals com Kitzbühel (Àustria) o Wengen (Suïssa).

Del 13 al 17 de març, el sharemitjà (quota de pantalla) de les Finals del 2019 va ser del 7 %, amb puntes de més del 35 % en alguns països de tradició alpina. D’altra banda, l’informe de la companyia externa (Nielsen) que efectua la medició de l’impacte televisiu també recull que entre els directes, els diferits i els programes es van produir un total de 1.180 hores d’emissió.

 

El futur a la Copa del Món

Un cop fet el balanç de l’esdeveniment esportiu més gran que ha acollit mai el país, Andorra no s’atura i manté ferma l’aposta per continuar en l’elit de l’esquí alpí. El recentment anomenat cap de Govern, Xavier Espot, ha manifestat durant la presentació d’avui la voluntat de l’Executiu andorrà de seguir donant suport a la FAE i a Grandvalira amb l’esport nacional de competició amb la candidatura a les Finals de la Copa del Món 2023. Els anys precedents, l’estació preveu acollir alguna nova edició de la Copa d’Europa.


LES FINALS DE LA COPA DEL MÓN 2019 EN XIFRES:

17,2 milions d’euros de retorn mediàtic (valor publicitari equivalent) a Andorra, Espanya, França, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia, Noruega i Suècia
8,2 milions d’euros de ressò mediàtic als mitjans espanyols (font: Acceso)
3,2 milions d’euros de ressò mediàtic als mitjans francesos (font: Kantar Media)
5,8 milions d’euros de ressò mediàtic en mitjans internacionals de premsa escrita i en línia (USA, UK, IT, NOR, SWE) (font: Kantar Media)
576 milions de lectors, oients i teleespectadors a Espanya
Un 210 % més de retorn als mitjans espanyols que a la Copa del Món 2016
Un 90 % més de retorn als mitjans francesos que a la Copa del Món 2016 + 4.000 impactes als mitjans nacionals i internacionals

35 milions de teleespectadors en directe
23 països amb drets de retransmissió de televisió
38 canals de televisió van oferir les proves en directe
7 % de share mitjà
24,5 milions de teleespectadors en directe a Kitzbühel (AUT), 22 milions de teleespectadors en directe a Wengen (SUI)
437 professionals de la comunicació acreditats de 125 mitjans de comunicació de 15 països
184 tècnics de televisió in situ
14 televisionsin situ
14 emissores de ràdio presents
73 fotògrafs


 

WCF'19 FINISH AREA SOLDEU