Més de 3.000 persones es mouen per la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027

Andorra la Vella, diumenge 15 de maig de 2022.

Més de 3.000 persones han participat avui a la cursa popular d’Illa Carlemany que organitza el Govern d’Andorra. En l’edició d’enguany i sota el lema ‘Mou-te per Andorra 2027’, els corredors tenien una motivació especial: reafirmar el seu suport a la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí que el país opta a organitzar l’any 2027.

Després de dos anys d’absència a causa de la COVID-19, el Dia de l’Esport per a Tothom ha mobilitzat a persones de totes les edats que han recorregut els carrers cèntrics del país per fer les curses de 2km (infants) i 5km (joves i adults).

A l’esdeveniment hi ha participat l’equip de l’Oficina Tècnica de la candidatura que encapçala el director general del projecte, David Hidalgo així com Joan Verdú, guanyador de la Copa d’Europa de gegant d’aquest any, Cande Moreno i Roger Puig de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), aquests últims protagonistes de la campanya de promoció de la candidatura Andorra 2027. També s’han unit a la festa de l’esport, el Cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva; el cònsol de Canillo, Francesc Camp o la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, entre altres representants institucionals.

Hidalgo s’ha mostrat molt satisfet amb el poder de convocatoria de l’esdeveniment tot afirmant que “l’alta participació demostra, una vegada més, que a Andorra tenim molt arrelat l’esport, i en fites com la d’avui valorem molt positivament el suport que han mostrat els participants amb un projecte de país com és la candidatura”.

Aquesta és l’última acció promocional de la candidatura abans de l’elecció de la seu dels mundials del 2027. La votació se celebrarà durant el congrés anual de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) del pròxim 25 de maig a Milà on competirà amb les propostes de Crans Montana (Suïssa), Garmisch Partenkirschen (Alemanya) i Narvik (Noruega).

Children
Accessibility
Joan Verdú
AWSC 2027 ANDORRA CANDIDACY TEAM
Participants
FAE skiers
Shopping Mile
Family
Accessibility
Parc central finish area
Fnish line
Hand Solo sculpture
Finish line, Roger Puig and Cande Moreno