Andorra acollirà les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí l’any 2023
Els sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira tornaran a ser l’epicentre de l’elit mundial de l’esquí del 13 al 19 de març

Andorra la Vella, 4 d’octubre del 2019.

Andorra és l’escenari escollit per a les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí del 2023. Els sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira acolliran del 13 al 19 de març els 25 millors esquiadors de totes les disciplines alpines. Així s’ha confirmat aquest matí en la reunió de tardor de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) celebrada a Zurich. Com a candidats per a assolir aquest esdeveniment, Andorra s’ha mesurat contra dos grans països amb una dilatada tradició en l’esquí alpí. D’una banda, Suïssa, amb la candidatura de Lenzerheide, i de l’altra, Noruega, amb Kvitfjell-Hafjell, a Lillehammer.

El procés ha estat molt disputat amb els nòrdics, que en una primera ronda han obtingut 6 vots, mentre que Andorra n’ha obtingut 7 i Suïssa, 2. Aquest últim ha quedat fora, i en una segona ronda l’estació dels Pirineus s’ha endut la majoria.

La delegació andorrana desplaçada ha estat encapçalada pel president i el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Josep Pintat i Carles Visa, respectivament; el director de Grandvalira-Ensisa i màxim responsable del projecte Copa del Món, David Hidalgo; el membre del Consell d’ENSISA Conrad Blanch; el secretari general de la Copa del Món, Marc Mitjana, i el nou cap de cursa, Santi López.


Copa del Món de Quilòmetre Llançat


Aquests dies, a Zurich, també s’ha avançat en la coordinació de les Copes del Món de Quilòmetre Llançat (KL), que tindran lloc al sector Grau Roig del 2 al 4 d’abril del 2020. Cal recordar, també, que la pista Riberal rebrà els esquiadors més ràpids del món en la celebració dels Campionats del Món del 2021.

A la ciutat suïssa s’hi ha desplaçat el màxim responsable de la Copa del Món de KL, Nadal Antor, i una part del seu equip tècnic, amb Toni Crespo i Bernat Escoda.

Grandvalira convocarà properament una roda de premsa per a ampliar la informació.