Andorra 2027

Una candidatura participativa

La candidatura als Campionats del Món d'esquí alpí Andorra 2027 és un projecte de país. Un dels objectius de l'organització andorrana és donar a conèixer al màxim aquest projecte i que la ciutadania se senti part activa d'aquest procés de candidatura.

A finals de maig del 2022, el Principat d'Andorra i la resta de candidats que opten a ser organitzadors dels mundials del 2027 coneixeran el resultat de la seu guanyadora. En aquest període de candidatura, l'oficina tècnica andorrana està duent a terme diferents accions en l'àmbit nacional per generar notorietat, crear sinergies i vincular altres sectors més enllà de l'esport.

El passat 15 de Maig 3.000 persones van mostrar el seu suport a la Candidatura andorrana en una cursa popular sota el missatge "Mou-te per Andorra 2027":

Acció Wellness

Caldea, el centre termolúdic més gran del sud d'Europa, va retre homenatge a la candidatura de país amb un xou anomenat “Hydrox”, en què l'aigua, com a font de riquesa del termalisme i les estacions d'esquí, va ser l'eix central (espectacle de tardor-hivern 2021-2022).

Acció Cultural

La successió del bosc”, una obra de l'artista i arquitecte andorrà Miquel Mercè inspirada en els valors de sostenibilitat i respecte pel medi ambient i feta a partir de materials reciclats. El projecte es dona a conèixer amb una exposició itinerant entre els mesos de novembre del 2021 i maig del 2022 que recorre totes les parròquies del Principat d'Andorra.

Acció amb els infants

Els nens i nenes d'Andorra són un dels pilars del nostre projecte. La candidatura promou la pràctica de l'esquí, el nostre esport nacional. Mitjançant diferents accions vinculades al World Snow Day, es van dur a terme diferents activitats pedagògiques a totes les aules del Principat d'Andorra, en coordinació amb el Ministeri d'Educació, per transmetre valors i hàbits de vida saludables gràcies a la pràctica de l'esport.

Aquestes activitats van ser realitzades per nens de diferents edats, des de maternal fins a segon cicle. A més, als tallers informatius es va compartir amb ells la necessitat de dur a terme una pràctica d'esquí responsable, centrada a respectar, gaudir i estimar el nostre entorn natural, per promoure valors de sostenibilitat i compartir amb els alumnes l'esquí com a esport inclusiu i la feina que es fa als camps de neu perquè sigui accessible per a tothom.

Acció d'Accessibilitat i Inclusió

Com que la nostra voluntat és apropar les muntanyes a tothom, la candidatura Andorra 2027 treballa de manera transversal en totes les àrees del projecte per incloure aquests valors. L'objectiu és fer que l'esquí, les estacions andorranes i els esdeveniments esportius siguin el màxim d'accessibles i que tots en puguem gaudir. S'ha dissenyat un pla estratègic a mitjà termini amb el compromís d'anar implantant millores contínues en les estacions andorranes per treballar en clau de disseny universal.

Camí al 2027 peça a peça” és una escultura feta en col·laboració amb el jove andorrà David Aguilar —conegut com a Hand Solo— en què s'han utilitzat un total de 6.688 peces de LEGO. L'escultura de Hand Solo s'ha inspirat en el logotip de la candidatura del país i ha estat creada amb l'objectiu de donar visibilitat a aquests valors d'accessibilitat i d'inclusió.

Avui, som candidats. Ara més que mai, junts, anirem més enllà.